Impact op het milieu

Windmolen akker breed

Onze groenten en fruit komen heel bewust uit Nederland. En we gebruiken zo min mogelijk verpakkingen. Zo beperken we de impact op het milieu.

Verduurzaming van onze verpakkingen

Verpakkingen zorgen ervoor dat groente en fruit langer houdbaar blijven en tijdens de reis niet beschadigen. Maar we vinden we dat het minder kan. Daarom verwijderen we zoveel mogelijk verpakking en onderzoeken we andere opties. Bij elk product wegen we de opties kritisch af: plastic, karton of papier. Of misschien wel disposable. Van welk materiaal is het gemaakt en hoe makkelijk is het te recyclen? De beste verpakking is volgens ons een verpakking die van grondstof tot afval een zo klein mogelijke impact heeft op het milieu, én de kwaliteit van de producten bewaakt.

Van eigen bodem

Al onze groenten- en fruitsoorten komen van telers in ons eigen land. Uit de gebieden en grondsoorten waar ze het beste groeien. Daar kiezen we heel bewust voor. Zo steunen we samen de lokale economie en weten we zeker dat elke soort zich op de beste plek kan ontwikkelen. Maar we beperken vooral ook de uitstoot van C02. Het is niet altijd nodig om ver te reizen voor mooie, pure producten. Een mooi voorbeeld daarvan is onze cranberry. Die komt niet uit Canada, maar van Vlieland. Gewoon uit het wild, dus niet bespoten, bemest en bewaterd. Een kwaliteitsproduct van eigen bodem. Pluspunt van de kortere afstand is ook dat we nét iets later, dus rijper, kunnen oogsten. En dat komt de smaak alleen maar ten goede!

Bezorgen met minder uitstoot

Onze vrachtwagens staan niet vaker bij de klant voor de deur dan nodig. Om de uitstoot van te beperken, plannen we onze leveringen zo efficiënt mogelijk. Zonder dat onze klanten dat merken in de service. Ook zijn onze vrachtwagens nooit leeg onderweg. Na bezorgingen aan klanten halen we bijvoorbeeld direct nieuwe producten op bij onze leveranciers. En we blijven onze routes verbeteren volgens de richtlijnen van Lean & Green.