Keurmerken

Inpakken appels breed

Mijnboer voert de keurmerken Biologisch en PlanetProof. En valt onder het assortiment eerlijk en heerlijk van Sligro. Wat dat betekent?

Keurmerken

Mijnboer voert twee keurmerken: Biologisch en PlanetProof. Daarnaast zijn onze producten onderdeel van het assortiment eerlijk & heerlijk van Sligro. Hiermee bewijzen we blijvend dat we er alles aan doen om onze impact op het milieu terug te dringen. Samen met onze partners.

PlanetProof

Dit keurmerk is specifiek voor groenten en fruit die uit duurzame teelt komen. Een teler is alleen PlanetProof als hij voldoet aan de eisen die gelden voor bodem, landschap en biodiversiteit, water, energie, productie en consumptie en klimaat. Jaarlijks controleren onafhankelijke instellingen of onze telers nog steeds goed scoren op deze aandachtsgebieden.

Biologisch

Het keurmerk Biologisch is een keurmerk van de Europese Unie voor groente en fruit. Het keurmerk geldt voor producten die vrij van kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest geteeld zijn. Toezichthouder Skal controleert hierop. Inmiddels hebben al onze producten een Skal-certificaat. 

Eerlijk & heerlijk

De producten van Mijnboer zijn onderdeel van het assortiment eerlijk & heerlijk van Sligro. Dit assortiment helpt kopers wegwijs worden in de wereld van duurzame food-producten. En daarin een verantwoorde keuze te maken. Bijvoorbeeld voor de producten van Mijnboer.