Cannelloni van filodeeg, gevuld met Santana appel

120 min 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de vellen filodeeg op elkaar en snijd er 4 gelijke banen van. Haal de vellen nu van elkaar.
  3. Smelt 1 eetlepel roomboter, smeer ieder vel filodeeg lichtjes in met roomboter en bestrooi met de poedersuiker. Druk nu telkens 3 laagjes filodeeg op elkaar, zodat er 4 mooie banen zijn ontstaan. Rol deze om een ronde vuurvaste vorm, bijvoorbeeld een houten rolstok of een ronde kookring.
  4. Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 12 minuten mooi goudbruin en krokant bakken. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en los van de vorm.
  5. Verwarm voor de botercaramel de kristalsuiker in een pan met dikke bodem en laat zachtjes smelten en kleuren. Het zal gaan karamelliseren. Is de suiker mooi goudbruin, blus het dan af met de slagroom.
  6. Laat zachtjes koken tot de (weer) gestolde suiker volledig is opgelost. Neem van het vuur en roer er 1 eetlepel roomboter door. Voeg een lekker snufje zeezout toe en zet de botercaramel in de koelkast, zodat deze kan opstijven. Schep als deze stevig is in een spuitzakje.
  7. Snijd de ongeschilde appels in niet te fijne blokjes. Verwarm de rest van de roomboter in een anti-kleefpan en bak er de blokjes appel in aan. Voeg een beetje poedersuiker toe en laat even licht karamelliseren.
  8. Voeg de boerenjongens met wat van het aanhangend vocht toe en neem van het vuur. Laat afkoelen tot het lauwwarm is.
  9. Schep de gebakken appeltjes in de hulsjes van filodeeg en leg op een mooie plank. Spuit er dopjes van de botercaramel op.

Eet smakelijk!

Lijst afdrukken

Relevante recepten

Alle recepten