Creme van pastinaak met gegrilde pastinaak

35 min 4 personen

Bereiding

  1. Schil de pastinaken en snijd er 2 in stukken. Doe deze met de melk in een kookpan en voeg nog zoveel water toe tot het net onderstaat. Kook in ongeveer 15 minuten volledig gaar.
  2. Giet de pastinaak af, maar vang het kookvocht wel op. Pureer de gare pastinaak in de blender met een beetje kookvocht en een klontje roomboter tot een gladde crème. Kruid met zout en peper.
  3. Snijd ondertussen van de rest van de pastinaken 4 lange, dikke stukken en snijd de rest in mooie tranches.
  4. Verwarm een klontje roomboter in een bakpan en kleur er rondom de grote stukken pastinaak in. Kruid met zout en peper en voeg een scheutje water toe. Laat de pastinaak nu gedurende ongeveer 15 minuten zachtjes gaar stoven. Het vocht mag geheel verdampen.
  5. Voeg de tranches pastinaak toe en grill deze tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de rest van de roomboter en de salie toe en laat nog enkele minuten zachtjes smoren. De salie zal zijn rijke smaak afgeven aan de boter. Kruid met zout en peper.
  6. Snijd de portabello in dikke plakken en grill deze kort om en om in een grillpan. Kruid met zout en peper.
  7. Trek een mooie streep van de creme op het bord en leg er de lange pastinaak tegenaan. Verdeel er de tranches pastinaak en portabello op en lepel er rijkelijk de salieboter overheen.
  8. Garneer eventueel met chips van salie. Deze maak je door blaadjes salie heel kort te frituren in hete olie.

Eet smakelijk!

Lijst afdrukken

Relevante recepten

Alle recepten