Gegrilde little gem met kabeljauw uit de oven

25 min 4 personen Makkelijk

Gegrilde little gem met kabeljauw uit de oven

Little gem is een Romaanse slasoort met gekrulde bladeren en een volle smaak. De slasoort heeft ongeveer dezelfde grootte als een witlofstronkje. Gebruik de little gem bijvoorbeeld als vervanger voor ijsbergsla. Ook geschikt om te grillen! En dat is precies wat we in dit recept met de little gem hebben gedaan. Probeer deze heerlijke gegrilde little gem met kabeljauw uit de oven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snijd de little gems in de lengte doormidden, snijd er een klein stukje van de onderkant af en besprenkel met olijfolie. Kruid met ⅔ van de ras el hanout en voeg een snufje zout toe.
  3. Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is en grill er de little gems op de gesneden kant, draai om en laat nog kort grillen.
  4. Neem uit de pan, leg in een ovenschaal en besprenkel lichtjes met citroensap.
  5. Snijd de kabeljauwfilet in 16 stukjes, leg op de gegrilde sla en kruid met ras el hanout, een beetje olijfolie, citroensap en -rasp.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en laat zo’n 10 minuten roosteren.
  7. Leg de gegrilde little gems met de kabeljauwfilet op 4 borden.

Lijst afdrukken

Relevante recepten

Alle recepten