Krokant maisbrood met gebakken witpuntradijsjes

15 min 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rooster de plakken brood in de oven tot ze mooi krokant zijn.
  3. Snijd het loof van de radijsjes en houd de mooiste blaadjes apart. Er mag wel een beetje loof aan de radijsjes blijven zitten. Was het loof goed en bewaar ze in ijskoud water.
  4. Was de radijsjes grondig en schaaf 8 st. op de mandoline of de keukenschaaf in uiterst dunne plakjes. Leg deze bij het loof in het ijswater.
  5. Snijd de rest van de radijsjes in vieren.
  6. Verwarm een klontje roomboter in een anti-kleefpan tot het begint te kleuren en bak er gedurende 5 minuten de radijsjes in. Kruid met zout en peper.
  7. Smeer de toast lichtjes in met de mayonaise en verdeel er de gebakken radijsjes over.
  8. Snijd de burrata in vieren, leg een stukje op iedere toast en garneer het geheel met het uitgelekte loof en de geschaafde radijs.
  9. Lepel er tenslotte een beetje van de bakboter overheen.

Eet smakelijk!

Lijst afdrukken

Relevante recepten

Alle recepten