Lunchtaartje van rabarber en rode biet met verse geitenkaas

40 min 4 personen Makkelijk

Lunchtaartje van rabarber en rode biet met verse geitenkaas

Little gem is een Romaanse slasoort met gekrulde bladeren en een volle smaak. De slasoort heeft ongeveer dezelfde grootte als een witlofstronkje. Gebruik de little gem bijvoorbeeld als vervanger voor ijsbergsla. Ook geschikt om te grillen! En dat is precies wat we in dit recept met de little gem hebben gedaan. Probeer deze heerlijke gegrilde little gem met kabeljauw uit de oven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Draai voor de bodem de havermout fijn in de keukenmachine met de kokosolie, voeg de eieren en een snufje zout toe en laat draaien tot een kruimelig deeg.
  3. Vet kleine taartvormpjes lichtjes in en bekleed met het kruimeldeeg.
  4. Snipper de rode ui. Snijd de rode biet in blokjes.
  5. Trek de draden van de stengels rabarber, snijd er de onder- en de bovenkant af en snijd in stukjes.
  6. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan, zweet er de rode ui in aan en voeg de rabarber toe. Laat even smoren, kruid met versgemalen peper en zout en voeg er de geritste tijm aan toe.
  7. Neem van het vuur, meng er de rode biet door en verdeel de vulling over de taartvormpjes.
  8. Verkruimel er de geitenkaas over, plaats in de oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  9. Laat iets afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.

Lijst afdrukken

Relevante recepten

Alle recepten