Pasta pesto met postelein

20 min 4 personen Makkelijk

Pasta pesto met postelein

Mijnboer teler Albert-Jan van den Berg teelt bladgewassen, waaronder postelein. Dit wordt met liefde gedaan. En dat proef je! Een bijna vergeten groente waar je heel veel kanten mee op kunt. Wat dacht je van pasta pesto met postelein? Zet met deze heerlijke maaltijd het voorjaar op tafel.

Bereiding

  1. Doe 1 grote hand postelein met een flinke scheut olijfolie, 1 eetlepel pijnboompitten en verkruimelde Parmezaanse kaas in de keukenmachine en draai tot een grove pesto.
  2. Kruid met versgemalen peper en zout en voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het te dik is.
  3. Kook de spaghetti af volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, vang een klein beetje kookvocht op en laat verder goed uitlekken.
  4. Giet het scheutje kookvocht terug in de pan, voeg er de postelein aan toe en smoor kort.
  5. Schep er de afgekookte spaghetti doorheen en voeg een flinke lepel pesto toe. Kruid met versgemalen peper en zout.
  6. Verdeel de spaghetti over 4 borden, schep er een lekkere lepel pesto op en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
  7. Schaaf er nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Lijst afdrukken

Relevante recepten

Alle recepten