Plaatpizza met paarse spruiten, spekreepjes en zure room

35 min 4 personen

Shared dining! Een grote plaatpizza is ideaal om te (laten) delen met meerdere mensen. Want naast genieten van lekkere gerechten is eten ook vooral een sociale gelegenheid.

Bekijk hieronder recept voor de plaatpizza met paarse spruiten van Mijnboer!

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C met de grillstand aan.
  2. Halveer de spruiten, blancheer kort, spoel koud en laat zeer goed uitlekken.
  3. Schil de rode ui en snijd in zeer fijne ringen.
  4. Kruid de zure room met versgemalen peper en zout en rasp er 1/3 van de Parmezaanse kaas bij.
  5. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer in met de zure room.
  6. Verdeel er de spruitjes, de rode ui en de spekreepjes over en plaats in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de plaatpizza in zo’n 15-20 minuten goudbruin af.
  8. Snijd in punten en serveer onmiddellijk.

Lijst afdrukken

Relevante recepten

Alle recepten