Familie Bunt

uit

B&B fruit is een jong bedrijf, ontstaan uit een oude familietraditie. In 1926 werden op de boerderij aan de Loenensestraat in Slijk-Ewijk de eerste fruitbomen geplant. Het huidige bedrijf met de naam B&B fruit is in 2010 opgezet door de derde generatie van de familie Bunt: Frederik en Marinus.

Op de vruchtbare rivierkleigronden in de wijde omgeving van de twee hoofdlocaties in Herveld en Loenen (bij Slijk-Ewijk) teelt B&B fruit peren, pruimen, kersen, bramen, frambozen, rode bessen en kruisbessen. Pruimen is veruit het belangrijkste gewas. B&B Fruit is gespecialiseerd in de teelt van pruimen en is een van de grootste producenten van pruimen, maar ook van kruisbessen in Nederland. Diverse grote handelshuizen, supermarktketens en afzetorganisaties weten dan ook de weg naar B&B Fruit als betrouwbare leverancier van kwaliteitsfruit te vinden.

Van grond tot mond

B&B fruit is in meerdere opzichten uniek. Als enige bedrijf in Nederland verenigt B&B Fruit alle schakels in de pruimen-keten binnen een bedrijf. Van de productie van de vruchten via het sorteren en verpakken tot en met de verkoop van vers product en de verwerking van fruitproducten tot sappen, sauzen en diverse andere producten. De klanten van B&B Fruit kopen zowel vers als verwerkt fruit bij de bron; de fruitteler. Korte lijnen, duidelijke communicatie, (h)eerlijke en met passie en oog voor de natuur geteelde en geproduceerde producten. Dát is waar het bij B&B fruit om draait. Het bedrijf heeft niet voor niets een naam opgebouwd als de pruimenmeesters van Nederland.

Oog voor de natuur

‘Fruit telen met respect voor mens en milieu’. Voor B&B fruit is dit zeker geen loze kreet. Het PlanetProof-certificaat is hét ultieme bewijs dat dit voor B&B fruit geen loze kreet is. Als een van de weinige fruittelers in Nederland teelt B&B Fruit steen- en zachtfruit volgens de PlanetProof-normen.

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten