Martien en Gerrie Scheffers

uit Oisterwijk, Noord-Brabant

De aardbeien van Martien en Gerrie

In 1979 begon Martien Scheffers zijn bedrijf, een traditioneel vollegrond bedrijf met een scala aan teelten. In 1985 trad zijn vrouw Gerrie in de Maatschap en na de eerste jaren werd de specialisatie op twee teelten gelegd; aardbeien en asperges.

“In 1997 zijn we ons gaan focussen op de glasteelt. Deze is stapsgewijs uitgebreid naar 1,3 ha en binnenkort breiden we uit naar 3 ha. In 2007 zijn we gestopt met de vollegrond teelt en hebben we onze stellingteelt met aardbeien uitgebreid naar 2 ha.” Dagelijks werken met de gaven en grillen van moeder natuur en het telen van een eerlijk en heerlijk product maken het werken als fruitteler zo fijn voor Martien en Gerrie.

Planet Proof gecertificeerd

“Wij zijn Planet Proof gecertificeerd voor onze aardbeien op substraatteelt, daarmee zijn wij de eerste in de wereld! We noemen onszelf dan ook geen telers, maar plantbegeleiders want dat zijn we eigenlijk. Om een smakelijk hoogwaardig product te kunnen telen moeten we zorgen dat de plant zich ‘happy’ voelt. Dan komt de rest vanzelf: smakelijke, houdbare, mooie vruchten bij een goede productie.”

De natuur doet het werk

“Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is het laatste waar we aan denken. We vergelijken dit met onszelf. Als je jezelf niet lekker voelt, probeer je dat op allerlei manieren op te lossen: goed eten, slapen, vitaminerijk fruit. Alleen als het dan écht niet lukt, neem je uiteindelijk wel eens een pilletje. Kortom: zorg voor een gezonde plant en laat de natuur zoveel mogelijk zijn werk doen. Met Planet Proof streven we naar maximaal milieurendement bij behoud van economisch rendement.”

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten