Reinoud en Elze-Lia Visser

uit

Op een prachtig plekje in de Betuwe groeien de prachtige bramen van Fruitweelde, het bedrijf van Reinoud en Elze Lia Visser. In 2010 zijn ze gestart en hebben ze pruimenbomen en bramen-, kiwibessen- en frambozenstruiken aangeplant. Elk zomerseizoen oogsten ze hun fruit. Mooi van kleur, intens van smaak en natuurlijk gezond.

“We werken bij Fruitweelde op biodynamische wijze. Om de natuur en biodiversiteit te versterken hebben we gemengde hagen aangeplant en zaaien we diverse bloemen. De wilde planten en insecten worden gekoesterd. De gezondheid van de bodem is voor ons erg belangrijk. Wij werken dan ook niet met kunstmest, maar met compost van maaisel uit natuurgebieden en met prachtige rundermest. Zo wordt het leven in de bodem versterkt en dat komt de kwaliteit van de producten ten goede.”

En de mensen van Fruitweelde genieten met volle teugen. Het is van tijd tot tijd natuurlijk hard werken, maar er wordt ook tijd genomen om te ervaren wat de natuur brengt. Fruitweelde, een oase op de grens van de Utrechtse heuvelrug en de rivier de Rijn, in het hart van de Betuwe.

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten