Privacyverklaring

Mijnboer is een merk van Smeding Groenten en Fruit. Smeding Groenten en Fruit, gevestigd aan De Opfaart 1, 9076 PG Sint Annaparochie, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Smeding Groenten en Fruit
De Opfaart 1
9076 PG Sint Annaparochie
(+31)518 409 940
www.mijnboer.nl

Voor vragen rondom privacy bij Smeding Groenten en Fruit neem je contact op met onze privacy officer via privacy@smeding.nl.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Smeding Groenten en Fruit verwerkt persoonsgegevens, omdat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons hebt verstrekt. Wij verwerken de volgende persoonsgegevens via www.mijnboer.nl:

  • Voor- en achternaam
  • Bedrijfsnaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag op verschillende websites, bijvoorbeeld omdat deze websites onderdeel zijn van een advertentienetwerk
  • Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij er toestemming is van ouders of voogd. We kunnen niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om te voorkomen dat er gegevens verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@smeding.nl. Dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Smeding Groenten en Fruit verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of mailingen
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Het analyseren van jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren
  • Het volgen van jouw surfgedrag over verschillende websites zodat wij onze producten en diensten kunnen afstemmen op jouw behoefte

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Smeding Groenten en Fruit bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Aanmelden nieuwsbriefDoelBewaartermijn
Voor het ontvangen van de opt-in en het ontvangen van de nieuwsbriefTot opt-out
Om de nieuwsbrief een persoonlijke aanhef te gevenTot opt-out
Om de nieuwsbrief een persoonlijke aanhef te gevenTot opt-out
Je gegevens worden opgeslagen bij de diensten van MailChimp. Je schrijft je in met een dubbele opt-in. Je hebt het recht om je altijd weer uit te schrijven met een opt-out die in onze nieuwsbrieven aanwezig is.
ContactformulierDoelBewaartermijn
Zodat we weten met wie we contact opnemenNa beantwoording van de vraag
Voor het beantwoorden van je contactvraagNa beantwoording van de vraag
Geeft ons inzicht in de trend van reacties, zodat we de website beter naar jouw voorkeuren kunnen aanpassenNa beantwoording van de vraag
Wanneer we je willen bellen naar aanleiding van je contactvraagNa beantwoording van de vraag
Om gericht te kunnen reageren op je vraag en/of opmerkingNa beantwoording van de vraag
Je gegevens worden opgeslagen op de mailserver van Smeding Groenten en Fruit.
AanmeldformulierDoelBewaartermijn
Zodat we weten met wie we contact opnemenNa beantwoording van de vraag
Zodat we weten met wie we contact opnemenNa beantwoording van de vraag
Geeft ons inzicht in de trend van reacties, zodat we de website beter naar jouw voorkeuren kunnen aanpassenNa beantwoording van de vraag
Zodat we weten waar je bedrijf gevestigd isNa beantwoording van de vraag
Zodat we weten waar je bedrijf gevestigd isNa beantwoording van de vraag
Zodat we weten waar je bedrijf gevestigd isNa beantwoording van de vraag
 Wanneer we je willen bellen naar aanleiding van je contactvraagNa beantwoording van de vraag
 Voor het beantwoorden van je aanmeldingNa beantwoording van de vraag
 Je gegevens worden opgeslagen op de mailserver van Smeding Groenten en Fruit.

Delen van persoonsgegevens met derden

Smeding Groenten en Fruit deelt jouw persoonsgegevens met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan eventuele wettelijke verplichtingen. Met bedrijven die, in onze opdracht, jouw gegevens verwerken, hebben wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Smeding Groenten en Fruit blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Smeding Groenten en Fruit jouw persoonsgegevens aan derden. Dit doen wij alleen met jouw nadrukkelijke toestemming.

Marketing:
Google Analytics
JurisdictieWat?Doel
EU, voldoet aan AVGCookiesHet in kaart brengen van jouw voorkeuren en surfgedrag. Welke cookies dit zijn? Bekijk de paragraaf ‘Cookie, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken’ in deze Privacyverklaring.
IPVoor het ophalen van geografische data. IP-adressen zijn niet inzichtelijk voor Smeding Groenten en Fruit.
Google Analytics wordt ingezet om jouw voorkeuren en wensen in kaart te brengen. Je gegevens worden (anoniem) opgeslagen bij Google. We delen in geen geval gegevens met Google. Je gegevens worden alleen anoniem verwerkt. De verzamelde gegevens worden niet gebruikt voor advertentiedoeleinden.
Marketing:
MailChimp
JurisdictieWat?Doel
EU, voldoet aan AVGVoornaamVoor het genereren van de aanhef.
 AchternaamVoor het genereren van de aanhef.
 E-mailVoor het bepalen van de adressering.
MailChimp wordt ingezet om je op de hoogte te houden met een nieuwsbrief. Je naam, e-mailadres en bedrijfsnaam zijn opgeslagen op de servers van MailChimp. Je hebt het recht om je op ieder moment weer uit te schrijven met een opt-out die je in iedere nieuwsbrief vindt.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Smeding Groenten en Fruit gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Smeding Groenten en Fruit gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden, zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Je kunt je ieder moment afmelden voor cookies of je internetbrowser zo instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Deze handeling verschilt per browser.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media bedrijven.

Functionele cookies
Zijn cruciaal voor het goed functioneren van de website.
CookieProviderDoelBewaartermijn
csrftokeninstagram.comBeschermd de formulieren van de website tegen software aanvallen.1 jaar
Analytische cookies
Registreren hoe de website gebruikt wordt, en helpen om onze diensten te verbeteren.
CookieProviderDoelBewaartermijn
_gamijnboer.nlRegistreert een uniek ID die statistische data genereert over hoe je de website gebruikt.2 jaar
_gatmijnboer.nlWordt gebruikt door Google Analytics om de zoeksnelheid in de richting van hun servers te monitoren (throttle request rate).Sessie*
_gidmijnboer.nlRegistreert een uniek ID die statistische data genereert over hoe je de website gebruikt.Sessie
Marketingcookies
Geven ons en derden inzicht, bijvoorbeeld over hoe succesvol onze online campagnes zijn. Deze informatie wordt voor marketingdoel-einden gebruikt.
CookieProviderDoelBewaartermijn
collectgoogle-analytics.comWordt gebruikt om data te sturen naar Google Analytics over het bezoekgedrag op de website en de apparaten die hiervoor worden gebruikt.Sessie
r/collectdoubleclick.netVerzameld data om de effectiviteit van bekeken of bezochte advertenties te meten, en bepaald met deze data welke advertenties er getoond moeten worden.Sessie
rurinstagram.comNiet geclassificeerd.Sessie
urlgeninstagram.comNiet geclassificeerd.
Overige cookies_gd#mijnboer.nlNiet geclassificeerd.Sessie

* Een sessie begint wanneer je op een pagina van onze website arriveert. Zolang je op de website naar andere pagina’s en onderdelen navigeert of andere interacties met de website hebt, duurt de sessie voort.

Rechten van betrokkene

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Smeding Groenten en Fruit en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar privacy@smeding.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 4 weken, op jouw verzoek. Ook is het mogelijk om op afspraak langs te komen op het kantoor van Smeding.

Smeding Groenten en Fruit wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Smeding Groenten en Fruit neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via privacy@smeding.nl. Smeding Groenten en Fruit heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding TLS (voorheen SSL). Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

Gerelateerd

Postelein, the old school way

Voor deze blog bezochten we onze raapstelen en postelein teler Albert-Jan van den Berg uit Ridderkerk. Beide producten zijn typische Hollandse voorjaarsgroenten die goed aansluiten waar wij met Mijnboer voor staan; bijzondere seizoensproducten van Nederlandse bodem en geteeld door unieke telers. Maar wat maakt Albert-Jan zo uniek? Dat lees je in deze blog!

 

Als je niet meer weet wie Albert-Jan is, is dat geen probleem. Je kunt het hele verhaal hier teruglezen. De familie van den Berg uit Ridderkerk teelt al vanaf 1981 groenten onder glas en in de volle grond. Momenteel heeft de familie zo’n 4 hectare grond in bezit waar ze bijzondere groenten telen.

Van zaadje tot postelein

De bijna vergeten groente, postelein, wordt op een bijna vergeten wijze geteeld. Het proces gaat als volgt: je begint met een simpele voederbak. Deze wordt middels een handig riemsysteem om de buik bevestigd. Hierin worden de zaadjes met zand gemengd. Vervolgens pak je een handjevol van dit mengsel en strooi je die met beleid over de grond. Door de postelein zaadjes te mengen met zand, verdun je als het ware de zaadjes. Dit zorgt ervoor dat je de zaadjes beter kan verspreiden over de grond. Je creëert meer ruimte tussen de zaadjes.

Nadat de postelein volgroeid is, is het tijd om te oogsten. Veelal wordt dit machinaal gedaan, maar Albert-Jan uit Ridderkerk doet dit op de oude manier, met een zeis. Een zeis is landbouwwerktuig dat al vanaf de middeleeuwen gebruikt wordt. Een zeis bestaat uit een lang gebogen mes met een scherpe punt aan een stok.

De kunst van de zwiepende slag

En nu komt het, de kunst van de zwiep. Met een rechte rug en licht gebogen knieën zwiep je de zeis met je armen zo dicht mogelijk over de grond. Niet in, maar over de grond. Een geoefend teler zoals de vader van Albert-Jan snijdt bij een perfecte slag 20 tot 30 cm postelein. De blaadjes postelein liggen dan niet overal en nergens maar als een keurig bedje, naast elkaar op de grond. Vervolgens wordt er met twee handen de postelein opgetild en netjes in een plastic kratje gelegd.

‘Kijk anders even op de Instagram pagina van Mijnboer. Hier is een video te vinden over hoe de postelein wordt geoogst.’

22 mei 2018

Kiwi’s van Hollandse bodem

Het klinkt ongelofelijk maar het is waar. Kiwi’s van Nederlandse bodem. Djûke van der Maat van boerderij Nieuw Maatslag heeft bewezen dat het mogelijk is. De innovatieve boerin uit Bunnik oogstte voor het tweede jaar op rij deze prachtige vruchten. Wij besloten om een bezoekje te brengen en dit unieke Hollandse product met eigen ogen te bewonderen.

Inspiratie uit Nieuw-Zeeland

Djûke deed haar inspiratie op in Nieuw-Zeeland: ‘Ik bezocht daar verschillende appeltelers die ook kiwi’s telen. Ik ontdekte dat het Nieuw-Zeelandse klimaat niet zoveel verschilt van die van Nederland. Eenmaal thuis besloot ik deze prachtige vruchten ook in Nederland te telen. In 2011 gingen de eerste planten de grond in.’

Kiwiteelt onder de knie krijgen

Vorig jaar was haar eerste oogst: ‘Toen plukte ik op het allerlaatste moment de vruchten van de boom. Zo ontdekte ik dat zodra de kiwi bij de consument in huis lag, het product al te ver gerijpt was. Het blijft natuurlijk pionieren en daarom is het lastig om het precieze moment van oogsten te bepalen. Dit jaar zijn de kiwi’s een maand eerder geteeld. Of volgend jaar op hetzelfde moment de vruchten worden geoogst, bekijk ik als het seizoen afgelopen is. Na vijf geslaagde oogsten wil ik de kiwiteelt onder te knie hebben.’

In de buitenlucht

De vruchten groeien in de volledige buitenlucht. De velden worden beschermd door windbrekers. Harde wind op de plant is namelijk ongunstig voor de groei. Daarnaast beschermd een kap de planten tegen regen en hagel.

Kiwi’s verkrijgbaar bij Marqt

Djûke is wat je noemt een echte Mijnboer teler. Innovatief, experimenteel en pionierend. Wij willen hier graag in meedenken en wij hopen dan ook elk jaar te kunnen genieten van haar kiwi’s. Naast kiwi’s teelt Djûke peren en appels. De kiwi’s zijn in de week van 13 november beschikbaar bij Marqt.

 

01 nov 2017

Duurzaamheid staat voorop

Blog

Bijzondere aardappels

Aardappels, wij Nederlanders zijn er gek op! Iedereen kent de Eigenheimers en de Bildtstar, maar wist je dat er op Nederlandse bodem ook heel bijzondere aardappelen worden geteeld? Hieronder zetten we 4 bijzondere aardappels in het zonnetje. De aardappels worden geteeld door Mijnboer teler Jan Klaver uit Medemblik.

Blaue St Gallen

Deze prachtige blauwe aardappel is in 2004 ontstaan in Zwitserland door de oude rassen Blue Sweden en Prättigau te kruisen. De aardappel is rond tot langovaal van vorm en heeft een nootachtige en zoete smaak. Het is een vaste aardappel en geschikt voor in een salade, om te bakken, als friet of chips maar ook voor puree.

Red Emmelie

De Red Emmelie is een langwerpige aardappel met een gladde rode schil. Het is een vaste aardappel met een pittige smaak. Ook deze aardappel kun je goed gebruiken voor in een salade, als friet of chips en als puree.

Vitelette Noir

De vitelotte noir aardappel, ook wel zwarte truffelaardappel genoemd is een echte vergeten groente. De aardappel heeft een prachtig uiterlijk. De knollen zijn cilindervormig en hebben opvallende ogen op een donkerpaarse schil. De aardappel heeft donkerpaars vruchtvlees met violette aders. Het bijzondere is dat deze kleur tijdens het koken behouden blijft. Geschikt voor een puree, maar ook gebakken is de aardappel heerlijk.

Roseval

Misschien iets minder bijzonder maar wel van Nederlandse bodem; de Roseval aardappel. Deze vastkokende aardappel heeft een egale vorm en roze schil. De van origine Franse aardappel is zeer smaakvol en is ideaal voor in de oven, onder de grill en om te koken.

11 sep 2018

Mijnboer seizoenskalender

Download gratis onze seizoenskalender

Weten wanneer de groenten en fruit van Mijnboer op zijn lekkerst zijn en van welke teler ze afkomstig zijn? Met deze seizoenskalender heb je dat direct overzichtelijk! Met Mijnboer ga je altijd met het seizoen mee en bied je een natuurlijke manier van variatie aan. Zet primeurs op tafel of op de kaart met de smaakmakers van dit seizoen.

Met de Mijnboer seizoenskalender heb je overzichtelijk:

    • Welke Mijnboer groenten en fruit in het seizoen zijn
    • Wanneer de Mijnboer groenten en fruit op z’n lekkerst zijn
    • Waar je Mijnboer groenten en fruit vandaan komen

Download nu de Mijnboer seizoenskalender Zomer >

Download nu de Mijnboer seizoenskalender Winter >

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe seizoenskalenders, bijzondere telerverhalen en producten? Schrijf je dan in voor de Mijnboer updates.

 

05 jun 2018

Postelein, the old school way

Voor deze blog bezochten we onze raapstelen en postelein teler Albert-Jan van den Berg uit Ridderkerk. Beide producten zijn typische Hollandse voorjaarsgroenten die goed aansluiten waar wij met Mijnboer voor staan; bijzondere seizoensproducten van Nederlandse bodem en geteeld door unieke telers. Maar wat maakt Albert-Jan zo uniek? Dat lees je in deze blog!

 

Als je niet meer weet wie Albert-Jan is, is dat geen probleem. Je kunt het hele verhaal hier teruglezen. De familie van den Berg uit Ridderkerk teelt al vanaf 1981 groenten onder glas en in de volle grond. Momenteel heeft de familie zo’n 4 hectare grond in bezit waar ze bijzondere groenten telen.

Van zaadje tot postelein

De bijna vergeten groente, postelein, wordt op een bijna vergeten wijze geteeld. Het proces gaat als volgt: je begint met een simpele voederbak. Deze wordt middels een handig riemsysteem om de buik bevestigd. Hierin worden de zaadjes met zand gemengd. Vervolgens pak je een handjevol van dit mengsel en strooi je die met beleid over de grond. Door de postelein zaadjes te mengen met zand, verdun je als het ware de zaadjes. Dit zorgt ervoor dat je de zaadjes beter kan verspreiden over de grond. Je creëert meer ruimte tussen de zaadjes.

Nadat de postelein volgroeid is, is het tijd om te oogsten. Veelal wordt dit machinaal gedaan, maar Albert-Jan uit Ridderkerk doet dit op de oude manier, met een zeis. Een zeis is landbouwwerktuig dat al vanaf de middeleeuwen gebruikt wordt. Een zeis bestaat uit een lang gebogen mes met een scherpe punt aan een stok.

De kunst van de zwiepende slag

En nu komt het, de kunst van de zwiep. Met een rechte rug en licht gebogen knieën zwiep je de zeis met je armen zo dicht mogelijk over de grond. Niet in, maar over de grond. Een geoefend teler zoals de vader van Albert-Jan snijdt bij een perfecte slag 20 tot 30 cm postelein. De blaadjes postelein liggen dan niet overal en nergens maar als een keurig bedje, naast elkaar op de grond. Vervolgens wordt er met twee handen de postelein opgetild en netjes in een plastic kratje gelegd.

‘Kijk anders even op de Instagram pagina van Mijnboer. Hier is een video te vinden over hoe de postelein wordt geoogst.’

22 mei 2018
Meer berichten