Coeur de Boeuf en Red Egg tomaten

In de vorige blog las je over een vijftal bijzondere tomaten, waaronder de Coeur de Boeuf tomaat, die afkomstig is van Hollandse bodem. Deze bijzondere tomaat wordt geteeld door Nico Duijvestijn. In deze blog lees je meer over het bedrijf en de teeltmethoden van Nico.

Over de tomaten

De kwekerij van Nico Duijvestijn is een zeer moderne tomatenkwekerij. De kwekerij is gevestigd in Honselersdijk en is ruim 4 hectare groot. Op deze kwekerij worden pruimtomaten en Coeur de Boeuf tomaten geteeld. Een van deze pruimtomaten is de Red Egg pruimtomaat. Dit is een nieuw tomatensoort. De naam verklapt al een beetje hoe de tomaat eruit ziet: ei-vormig. De Red Egg pruimtomaat is van het ras Arawak en bevat steviger vruchtvlees dan de gemiddelde pruimtomaat. Daarnaast verliest deze weinig vocht tijdens en na het snijden. Hierdoor is de tomaat geschikt voor salades, op brood of in roerbakgerechten.

Over het bedrijf

Het bedrijf is in 2005 vernieuwd. Zo gaat het biologisch bestrijden van ziekten en plagen, als deze voorkomen, gepaard met deze vernieuwing. Daarnaast worden de kassen verwarmd door middel van restwarmte en warmte-isolerende schermen. Kortom: het zoeken naar duurzame oplossingen staat centraal. Het uit 4 hectare bestaande bedrijf onderscheidt zich door het verlenen van goede service, de juiste kwaliteit na te streven en grote flexibiliteit aan te houden. Daarnaast werken ze met een vast team op de kwekerij, aangevuld met uitzendkrachten en scholieren. Er wordt dus alles aan gedaan om de klant een zo’n goed mogelijke tomaat te leveren.

Wist je dat…?

Wist je dat Kwekerij Nico Duijvestijn over meerdere kwaliteitszorgsystemen beschikt? Daarnaast is de kwekerij gecertificeerd door Global G.A.P. en UK-standard. Global G.A.P.-normen bevatten criteria zoals voedselveiligheid, traceerbaarheid, milieu en biodiversiteit.

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten