De vier lekkerste bladgewassen

Er zijn vele verschillende soorten bladgewassen, elk soort heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken. Mijnboer teler Adrie van den Einden, uit het Brabantse Leirop, teelt al jaren allerlei bladgewassen. Welke bladgewassen dat zijn, lees je in deze blog. Met Mijnboer maken wij deze gewassen bereikbaar voor iedereen.

Curly Kale Red & Curly Kale Green

De Curly Kale is de babyleaf-variant van de traditionele boerenkool. Zo heb je een groene en een rode variant van de Curly Kale. De slasoort kenmerkt zich met een zacht pittige en frisse smaak. De Curly Kale wordt ook wel babyboerenkool genoemd en is geschikt om te gebruiken in een salade, door een smoothie of door de soep. Probeer ook eens boerenkoolchips. Verrassend én lekker!

Kruidensla met bloemen

De kruidensla met bloemen wordt jong geoogst, dan zijn de blaadjes namelijk nog heerlijk mals en smaakvol. De eetbare bloemen maken er een prachtig kleurenpalet van. De kruidensla wordt voornamelijk rauw gegeten, maar is ook geschikt als garnering bij diverse gerechten.

Babyspinazie

Babyspinazie is een jonge malse bladgroente met een volle smaak. De babyspinazie is bij uitstek geschikt om te wokken of roerbakken. Ook kun je de jonge, kleine en fluweelachtige bladgewas gebruiken voor een salade of om te koken.

Over Adrie van den Einden

Slateler Adrie van den Einden teelt al vanaf zijn jongere jaren sla. Momenteel teelt Adrie niet alleen sla, maar ook wast en verpakt hij zijn eigen producten. Dit probeert hij zo duurzaam mogelijk te doen. Daarnaast is een deel van het bedrijf overgegaan op biologische teelt. Wil je meer weten over Adrie en de slateelt? Lees hier het verhaal

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten