Hollandse tomaten

Mini pruim tomaat kwekerij Osdorp Smeding

Het seizoen van de Hollandse tomaten is weer in volle gang! En de tomaat van Hollandse bodem is populair.

Dit heeft vooral te maken met de constante kwaliteit en hoge leveringsbetrouwbaarheid. Ook heeft de Hollandse tomaat een lage residuwaarde door de duurzame manier van telen. De hoge kwaliteit is te danken aan het feit dat bijna alle Hollandse tomaten worden geteeld voor verse consumptie. De tomaten uit Spanje en Portugal worden vooral geproduceerd voor industriële verwerking.

Zo worden de tomaten van de tomatenmix van Mijnboer geteeld door Kwekerij Osdorp. Hier zorgt Jeroen Rijpkema voor een prachtige mix van Hollandse tomaten die zo duurzaam mogelijk worden geteeld. Zo maken ze bijvoorbeeld gebruik van kokos om op te telen. In de mix zijn onder andere Coeur de Boeuf, grote San Marzano, Rose, Gevlamde, Bruine, Gele en oranje tomaten te vinden. Deze mix is gebaseerd puur op basis van smaak. Dit maakt deze mix onmisbaar voor de echte tomatenliefhebber. Omdat de samenstelling afhangt van de oogst kan deze variëren.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Met deze tomatenmix van eigen bodem kun je alle kanten op. Voor vrijwel elke bereiding is een tomaat te vinden. Of je ze nu wilt gebruiken voor warme of koude gerechten, salades of garnering, op de BBQ of in de oven, het kan allemaal! Kijk bijvoorbeeld eens naar ons recept voor Coeur de Boeuf van de barbecue.

De Hollandse tomatenmix van Mijnboer kun je hier bestellen.

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten