Over Mijnboer

Over Mijnboer

Stichting De Groene Hoed: waar het allemaal begon

In 2000 besloten een aantal telers in de regio Amsterdam de handen ineen te slaan. Zij vonden dat je producten bij de bron moest produceren en consumeren. Gedreven in hun ideeën richtten zij samen de stichting De Groene Hoed op.

Typische streekproducten zoals kaas, vleeswaren en groenten en fruit werden lokaal geproduceerd en verkochte aan de lokale detailhandel. Zo werden verschillende soorten appels en peren in plastic zakken verkocht vanuit tuincentra in de regio Amsterdam.

De stichting groeide en tegelijkertijd waren een aantal jonge ondernemers bezig om supermarkt-land ondersteboven te blazen met een geheel nieuwe vorm van supermarkt; Marqt. In De Groene Hoed zagen zij hun ideale AGF partner. Met de komst van deze nieuwe samenwerking werd de stichting omgetoverd tot een professionele organisatie; Mijnboer B.V.. In 2010 werd Mijnboer overgenomen door Smeding, sindsdien heeft het merk een sprong gemaakt in assortiment en volume. En ondertussen wordt er een stuk minder plastic gebruikt!

In 2017 besloot Smeding Mijnboer een nieuw gezicht  te geven. Zo kwam er een nieuw logo, nieuw assortiment en werden alle verhalen van de verschillende telers opgehaald.

Mijnboer. Dé smaakmaker van het seizoen

Ongelooflijk misschien, maar er zijn honderden bijzondere groente- en fruitsoorten van Nederlandse bodem die door veel mensen zijn vergeten. Zou jij hiermee aan de slag willen door deze bijzondere smaakmakers te telen? Of er een bijzonder gerecht van te maken? Of wil je graag duurzaam eten uit het seizoen? Dan hebben wij goed nieuws. Mijnboer maakt deze bijzondere producten uit het seizoen bereikbaar voor iedereen. Wij zorgen dat jij dé smaakmaker van het seizoen kunt zijn, of je nu teler, kok of consument bent.

Perfecte voedingsbodem

Wij dagen Nederlandse telers uit om te experimenteren met oude rassen of unieke teeltmethoden. Met onze connecties en ervaring in de branche biedt Mijnboer een perfect platform en prima voedingsbodem om bijzondere seizoensproducten op de markt te brengen. We helpen om duurzaam én winstgevend te telen. En om te innoveren.

Elk seizoen verrassend lekker

Mijnboer helpt je op een natuurlijke manier te variëren. Met bijzondere groente- en fruitsoorten van het seizoen bij jou uit de buurt. Mijnboer heeft namelijk in elk seizoen verse primeurs die jou inspireren om onderscheidende gerechten te maken. Zo worden de eenvoudigste gerechten weer een ware smaaksensatie. Met de complimenten voor de kok.

Verantwoord eten, natuurlijk Nederlands

Kook en serveer eten met een goed gevoel, omdat de producten van Mijnboer op duurzame wijze geteeld worden. Ze worden geproduceerd en aangeboden in ons eigen land. Deze keuze voor de regio is heel bewust, want het is goed voor de lokale economie, het bespaart transportkilometers en daardoor kunnen we nét iets later – dus rijper – oogsten. Dit alles komt de smaak ten goede.

Hier koop je de producten van Mijnboer

Het assortiment van Mijnboer is verkrijgbaar bij de de supermarkten SPAR, Emté en Marqt.

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten

Blog

Meer berichten