Erik de Jong

uit Monster, Zuid-Holland

Met veel passie teelt de familie de Jong uit Monster al 3 generaties groenten.

Van je hobby je werk maken

Al van jongs af aan vindt Erik het prachtig om met zijn vader de kas in te gaan en te kijken hoe de radijsjes groeien. Later maakte het kijken plaats voor meehelpen tijdens de oogst en inmiddels is het uitgegroeid tot een grote hobby wat hij zijn werk mag noemen.

Jongfresh

De familie de Jong teelt al meer dan 30 jaar radijs in het Westland waarvan inmiddels 18 jaar onder de eigen handelsnaam ‘Jongfresh’. Het is begonnen met de helder rode ronde radijsjes en is uitgegroeid tot een scala aan verschillende vormen, kleuren, soorten en maten.

Ambachtelijk oogsten

Eén van de zaken die de radijs van Jongfresh speciaal maakt is het ambachtelijk oogsten, alles wordt netjes en met zorg handmatig geoogst! Dat is ook de reden waarom Jongfresh onlangs haar ‘Hand-picked Quality’ label heeft geïntroduceerd. Dit geeft de vrijheid de lekkerste en mooiste rassen radijs te telen die vervolgens zonder beschadigingen geoogst kunnen worden. Daarnaast wast en verpakt Jongfresh al haar radijs zelf, per soort of zelfs gemixt.

Micro radijsjes

Door goed te luisteren en mee te denken met de creativiteit van de consument is Jongfresh continu in staat te vernieuwen op het gebied van productvariatie en aanleverspecificaties. Een goed voorbeeld hiervan zijn de spraakmakende Micro radijsjes. Elke dag vers, vol smaak en verrassend goed te gebruiken in verschillende gerechten.

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten