Nico Duijvestijn

uit Honselersdijk, Zuid-Holland

Mijnboer teler Nico Duijvestijn

Mijnboer teler Nico Duijvestijn teelt de Coeuf de Boeuf tomaat. Hij zag de Coeuf de Boeuf 10 jaar geleden in Italië en vond dat direct een erg mooie (en heerlijke) tomaat! “Je zag Italianen met de passie van tomaat. Ik vond dat zo onwijs mooi, dat ik de tomaat meegenomen heb naar Nederland. Als je hem al ziet hangen, dan word je er al een beetje verliefd op”, zegt Nico.

“Als je hem al ziet hangen, dan word je er al een beetje verliefd op!”

Benieuwd waarom Nico tomaten is gaan telen en hoe het er bij deze teler aan toe gaat? In de onderstaande video vertelt hij je er alles over!

Coeur de Boeuf: een bijzondere tomaat

De Coeur de Boeuf tomaat heeft een bijzonder uiterlijk en een bijzondere smaak. Deze geribbelde tomaat rijpt van binnen uit naar buiten. Hierdoor is hij rijp wanneer de buitenkant nog lichtgroen is. De groene kleur aan de buitenkant en de rode kleur aan de binnenkant zorgen voor een verrassende uitstraling in (vegetarische) gerechten! De vrij grote tomaten zijn stevig, vol van smaak en hebben een matig sapgehalte. Dit maakt de Coeur de Boeuf tomaat ideaal om te grillen, en dus ook perfect als vleesvervanger. Daarnaast heeft de tomaat een heerlijke smaak voor soep. Ook is deze tomaat heel geschikt en decoratief voor salades.

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten