Theo Heijboer

uit Lelystad, Flevoland

Mijnboer teler Theo Heijboer is bedrijfsleider bij ERF BV. Een bedrijf dat ongeveer 20 jaar geleden opgericht in Lelystad, Flevoland. ERF is een bedrijf met een ecosysteem waarin landbouw, natuur en de verbinding met de burgers in balans is. Theo is samen met zijn bedrijf ERF, de grootste pastinaak teler van Nederland. Een voorbeeld hiervan is dat Theo 2 miljoen porties pastinaak per jaar teelt.

Exploitatie Reservegronden Flevoland

ERF ( Exploitatie Reservegronden Flevoland) is de belangrijkste partner voor het tijdelijk beheer van landbouwgronden in Flevoland. Nieuwe gronden kunnen op elk moment toegevoegd worden of kan weer worden overgedragen aan de oude of juist nieuwe eigenaar of gebruiker. ERF teelt alleen biologisch en dus wordt er in plaats van braakliggende grond, schonere vruchtbare grond ontwikkeld. Verder is er geen overlast voor dieren, direct omwonenden buurgewassen en oppervlakte water omdat er niet wordt gewerkt met chemische middelen.

Grootste pastinaak teler van Nederland

In 2016-2017 is het gewas pastinaken van ERF enorm gegroeid. Zo zijn ze met 36 hectare een grote Nederlandse pastinaak teler geworden. Verder werken ze in de verwerking samen met bedrijven zoals Arenosa en Bio Brass, die ook voor Mijnboer telen. Het doel van ERF is om het hele jaar door pastinaken te kunnen leveren aan supermarkten. Hiervoor experimenteren ze met verschillende pastinaak rassen.

Lees meer over ERF BV op de website >

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten