Will Teeuwen

uit Helden, Limburg

Al drie generaties lang teelt familie Teeuwen uit Helden, teler Teboza, vol passie en liefde asperges.

Van het Limburgse land

Will Teeuwen uit Helden teelt al jarenlang asperges van hoge kwaliteit. Teler Teboza heeft het hele proces in eigen hand: van zaadje tot de oogst van het prachtige witte goud. De perfecte Limburgse zandgronden zijn kenmerkend voor de hoge kwaliteit asperges.

Om de lekkerste asperges te telen, moet de temperatuur minstens 11 graden Celsius zijn. Als een asperge 22 centimeter lang is en een mooi gesloten kop heeft, wordt de asperge met de hand gestoken. Teler Teboza oogst alleen op bestelling.

Aspergeseizoen

Asperges zijn maar een paar maanden per jaar verkrijgbaar. In februari zijn de eerste asperges uit verwarmde kassen beschikbaar. Daarna wordt er overgegaan naar asperges afkomstig van de buitenteelt. Het seizoen eindigt op 24 juni.

Wist je dat?

Wist je dat het einde van het aspergeseizoen op 24 juni niets te maken heeft met traditie? Dit wordt vaak gedacht. De werkelijke reden is dat het noodzakelijk is om te stoppen met het oogsten van asperges. Zo geeft teler Teboza het gewas de gelegenheid om te groeien, zodat de asperges weer nieuwe energie kan verzamelen voor het volgende aspergeseizoen. Zo blijven de asperges van goede kwaliteit én lekker!

Duurzaamheid staat voorop

Meer weten